A Nagy Brit Font pillanatnyilag nem túl nagy

Helló, kereskedőtársak! Remélem mindannyian jövedelmező hetet éltek meg eddig.  

 

Az FX piac nagy durranással indította a hetet. Különösen igaz ez a GBP / USD-re, amely alacsonyabban tért el, és egész nap alacsonyabban kereskedett. A jelenlegi ár mintegy 118 pipivel a pénteki zárás alatt van.

 

GBP / USD napi diagram

Nem titok, hogy a font jelenleg az egyik leggyengébb fő valuta. Ma a rövid oldalon játszottam a fontot, amelyből a kereskedések többsége napközben zajlott. Eladtam GBP / USD, GBP / CHF, GBP / JPY, GBP / CAD, és vettem EUR / GBP-t. Még mindig tartok két pozíciót, de a többiek már elérték céljukat. A kereskedés nem mindig olyan egyszerű, de amikor jön a könnyű pénz, meg kell ragadnunk a lehetőséget.

 

Tehát tudjuk, hogy a font jelenleg ver. Ez a gyengeség valószínűleg folytatódik a következő héten, még akkor is, ha valamiféle visszahelyezéssel találkozunk. Természetesen az amerikai dollár jelenleg nem feltétlenül a legjobb deviza a font ellen. Az ausztrál dollár ma jóval erősebb volt, mint az amerikai dollár. Sok más deviza is magasabb árfolyammal vált ma a Buck ellen, beleértve az eurót és a japán jent is.

 

Vizsgáljuk meg a GBP / USD 4 órás diagramját:

 

GBP / USD 4 órás diagram

Ez a visszaesés valóban agresszív volt. Csak nézze meg ennek az utolsó lábnak az éles szögét. Nem szeretek üldözni egy hangszer árát, amikor az már túlzott vagy túlvett állapotban van. Általában jobb, ha például a 20-as exponenciális mozgóátlagra várunk visszahúzást. Használhatja a szerepkör-visszaváltási szinteket vagy a swing-szinteket is, hogy jó szinteket keressen az eladáshoz.

 

Példa a szerepváltási szintre, amikor az árfolyam áttör egy korábbi támogatási zónán, amely után ugyanez a zóna ellenállási zónává válik.

 

A fenti ábrán látható, hogy a piros kör egy olyan területet jelöl, ahol esetleg jó lehetőségeket találhatnánk a GBP / USD eladására.

 

USD / CAD – hova fog menni ez az őrült pár?

 

USD / CAD napi diagram

Mint egy korábbi cikkemben említettem, van egy gyanús gyanúm, hogy ez a pár hamarosan valamiféle viselkedésbe keveredhet. Az utolsó három napi gyertya a lágy támasztás jeleit mutatja. Engedje meg, hogy kissé nagyítsam ezt a táblázatot, hogy részletesebben megnézhesse ezeket a gyertyákat:

 

USD / CAD napi diagram

Amint láthatja, mindhárom gyertyának van lefelé irányuló kanóca, amely azt mondja nekünk, hogy voltak olyan vevők, akik megvédték ezt a zónát. Ennek a diagramnak ezt a sajátos támogatási területét „puha támogatási zónának” nevezem, mert ezek a gyertyák viszonylag kicsiek, és talán ez nem a legtökéletesebb beállítás a hosszú bejegyzésekhez. Jól játszhatnánk azonban, ha várunk egy megfelelő bejárati jelre, például az utolsó napi gyertya megszakadására, vagy valami hasonlóra.

 

Talán a pár a következő napokban szilárd támogatási alapot épít ezen a területen, ami megerősítheti a bullish játék esetét, és biztonságosabb környezetet kínál a leendő vásárlók számára a kereskedelemhez..

 

AUD / USD – Az ausztrál dollár NEM vonul vissza

 

Az ausztrál dollár kemény ellenfél volt az elmúlt napokban. Eszembe jut a gyíkokról, amelyek a folyóban laknak, ahol tartózkodom (Pretoriában, Dél-Afrikában). Előfordul, hogy a környék nagy kutyái megpróbálják levadászni ezeket a kemény fiúkat, hogy végül megverjenek.

 

Nézzük meg a pár napi diagramját:

 

AUD / USD napi diagram

Ha elolvassa az előző cikkemet, emlékezhet arra, hogy óva intettem, hogy túl korán lépjek be a párba. Még nem találkoztunk megfelelő eladási jelzéssel, de talán a napokban is megjelenhet ilyen.

 

Szeretném, ha valami hosszú, felfelé induló kanóc jelenik meg a napi grafikonon, vagy esetleg egy bearish elárasztó sáv.

 

Úgy tűnik, hogy a piac nem mutathat nagy tiszteletet ezzel a szerepváltási szinttel szemben, és hogy a következő napokban a vártnál mélyebb korrekció lehet a kártyákon. Feltételezem, hogy ez függhet az ausztrál kiskereskedelmi értékesítési számtól is, amelyet néhány óra múlva (kedden) 00: 30-kor (GMT) adnak ki. Ez megmozgathatja az Ausztriát, ezért óvakodjon a kockázatoktól (és az esetleges jutalomtól).

Keressen minden pénzt, amit csak lehet, sok szerencsét kereskedő srácokkal!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me